Az E-vitamin
Az 1922-ben felfedezett E-vitamin valdi jelentsgt, csak a kzel hsz ves kutats eredmnyei igazoltk. 1940-ben kanadai orvosok bizonytottk, hogy az E-vitamin vd a szvkoszorr-megbetegedsek ellen. Az egyetlen vitamin, amely nmagban is jelentsen cskkentheti a szvbetegsg, a rk s az Alzheimer-kr kialakulst.
A tbb ezer tudomnyos beszmolbl tudhatjuk, hogy a legtbb, regedssel sszefgg betegsg rszben a szabad gykknek nevezett molekulknak ksznhet. A szabad gykk azok az anyagok, amelyek felelsek az oxidcirt, aminek eredmnye a rozsda s az avasodott vaj.
A szabad gykk semlegestsre valk az n. antioxidnsnak nevezett molekulk, melyek kzl az E-vitamin az egyik leghatkonyabb, lelmiszerekben tallhat antioxidns. Eltnteti a testnkben lev, szabad gykket, mrskli az ltaluk okozott krokat, ezltal lasstja az regeds folyamatt, s cskkenti a betegsgek kialakulst.
A fokozott krnyezetterhels s megvltozott lelmiszer ellltsi s feldolgozsi, elksztsi szoksok miatt a szervezetnkben, nagy szmban van jelen a szabad gykk sokasga, amely risi mrtkben nveli a szmunkra szksges E-vitamin mennyisgt.
Folytatsa kvetkezik….
|